Home Class 9 Biology Notes Solved MCQs of Biology Class 9 Chapter 1 Notes

Solved MCQs of Biology Class 9 Chapter 1 Notes

1,001

In this post, I am sharing the Class 9 Biology Chapter 1 MCQs with Answers Notes PDF for the students. Introduction to Biology is the 1st chapter in the Class 9 biology book. Studying biology is mandatory to get admission to medical FSC and later to medical colleges. Some students find this subject hard, however, it is interesting for many. From this post, students can download the 9th Class Biology Chapter 1 Solved MCQs Notes PDF on their laptop or mobile to read offline from ilmihub.

These solved MCQs of Biology for class 9 chapter 1, are for all the boards working under the Punjab Board like Gujranwala Board, Lahore Board, Faisalabad Board, Multan Board, Rawalpindi Board, Sargodha Board, DG Khan Board, and Sahiwal Board. To download Introduction to Biology chapter 1 notes, visit this link.

Class 9 Biology Chapter 1 MCQs with Answers Notes PDF

PDF File Size: 633kb
Pages: 3
Chapter Name: Introduction to Biology
Notes: MCQs with Answers
Medium: English

Introduction to Biology – 9th Class Biology Solved MCQs Chapter 1 (English Medium)

Hereunder I am sharing 10 Important multiple-choice questions for 9th class science students. Students can practice these class 9 biology chapter 1 solved MCQs online. However, they can download PDF files by clicking the Download Now button above. These objective-type questions are different from the MCQs available in the PDF file.

1. What is the powerhouse of the cell?

A) Nucleus
B) Mitochondria
C) Chloroplast
D) Cell membrane
Answer: B) Mitochondria

2. Which gas do plants primarily use during photosynthesis?

A) Oxygen
B) Carbon dioxide
C) Nitrogen
D) Hydrogen
Answer: B) Carbon dioxide

3. What is the main function of white blood cells in the body?

A) Carry oxygen
B) Fight infections
C) Digest food
D) Produce energy
Answer: B) Fight infections

4. Which organ is responsible for filtering waste products from the blood?

A) Liver
B) Lungs
C) Kidneys
D) Stomach
Answer: C) Kidneys

5. Which gas do humans primarily exhale during respiration?

A) Oxygen
B) Carbon dioxide
C) Nitrogen
D) Hydrogen
Answer: B) Carbon dioxide

6. What is the process by which plants make their own food using sunlight?

A) Digestion
B) Photosynthesis
C) Respiration
D) Transpiration
Answer: B) Photosynthesis

7. Which body system is responsible for protecting the body against diseases and infections?

A) Nervous system
B) Circulatory system
C) Immune system
D) Muscular system
Answer: C) Immune system

8. What is the smallest unit of life?

A) Cell
B) Organ
C) Tissue
D) Organism
Answer: A) Cell

9. What is the function of the heart in the human body?

A) Pump blood
B) Digest food
C) Produce hormones
D) Store energy
Answer: A) Pump blood

10. Which gas do plants release into the atmosphere during photosynthesis?

A) Oxygen
B) Carbon dioxide
C) Nitrogen
D) Hydrogen
Answer: A) Oxygen

Related Links:

  1. Class 9 Biology Chapter 1 Long Questions Notes PDF
  2. Class 9 Biology Chapter 1 Short Questions Notes PDF
  3. 9th Class All Subjects Books PDF Download
Load More In Class 9 Biology Notes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *